Cum poți reuși să citești 50 de cărți pe an?

Autorul american Brian Tracy scrie în cartea sa „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” că dacă citeşti doar o oră pe zi, într-o săptămână vei termina o carte. O carte pe săptămână înseamnă 50 de cărţi pe an. Cincizeci de cărţi pe an înseamnă 500 de cărţi de-a lungul următorilor 10 ani. într-un final, vei avea nevoie de o casă mai mare doar pentru a-ţi ţine cărţile şi probabil că ţi-o vei şi permite.

Contribuie la formarea ta

Conform Asociaţiei Americane a Vânzătorilor de Carte, aproximativ 70% dintre adulţii americani nu au vizitat nicio librărie în ultimii cinci ani. Un american obişnuit citeşte mai puţin de o carte pe an; 58% dintre americanii adulţi nu au lecturat nicio carte în întregime de la terminarea liceului.

În era informaţiei, dacă nu citeşti continuu, eşti în mare pericol să devii învechit cu trecerea timpului. Totuşi, dacă citeşti o oră pe zi, câte o carte pe săptămână, vei obţine echivalentul unui doctorat în domeniul tău în fiecare an. Vei deveni unul dintre cei mai inteligenţi, mai bine informaţi şi mai productivi oameni din sectorul tău de activitate.

O oră pe zi, o carte pe săptămână

În urmă cu câţiva ani, aveam un prieten care citea foarte puţin. Nu era convins că lectura putea face vreo diferenţă în viaţa sa ori în veniturile sale. După terminarea şcolii, îşi pierduse obiceiul de a citi. A avut o dispută cu mine susţinând că lectura nu este atât de importantă, între timp, el se străduia să-şi câştige existenţa. Era frustrat continuu. Afacerea sa pierdea vizibil teren în faţa competitorilor săi mai bine informaţi.

Timp de aproape trei ani, l-am încurajat să înceapă să citească zilnic. într-un final, a cedat şi a început să citească în fiecare dimineaţă timp de câteva minute. Era uimit de cât de mult îl ajuta lectura şi de cât de multe lucruri ştia atunci când vorbea cu clienţii săi.

Comandă cartea „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” de Brian Tracy online pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).

Curând, el a început să citească, după cum îi recomandasem, câte o oră pe zi, o carte pe săptămână. Într-un an, venitul său s-a dublat. După doi ani, venitul său s-a dublat iarăşi. Astăzi el este imul dintre cei mai bine plătiţi oameni din domeniul său. Şi este mândru să îmi spună de fiecare dată când ne vedem că rareori întâlneşte un client care este la fel de bine informat ca el despre domeniul lor. Şi, cu cât citeşte mai mult, cu atât devine mai competent şi mai încrezător.

Regula este că pentru a câştiga mai mult, trebuie să înveţi mi mult. Nu poţi avansa în domeniul tău mai repede decât o faci astăzi decât în măsura în care înveţi şi practici ceva nou.

Gândirea fără limite

În era informaţiei, cunoaşterea reprezintă totul. Iar cantitatea de cunoştinţe pe care o poţi acumula şi o poţi aplica în viaţa ta este limitată numai de propria ambiţie. Nu există, de fapt, limite în ceea ce poţi realiza, cu excepţia celor pe care ţi le stabileşti tu însuţi.

Cu cât înveţi mai mult, cu atât câştigi mai mult. Cu cât devii mai informat în domeniul tău, cu atât vei avea mai mult curaj şi mai multă încredere pentru a-ţi folosi abilităţile în munca ta. Cu cât obţii mai mult curaj şi mai multă încredere, cu atât va fi mai mare respectul tău faţă de tine însuţi şi sentimentul tău de putere personală. Vei deveni de neoprit în tot ceea ce faci.

Fragment din cartea cartea „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” de Brian Tracy.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s