Laureatul Premiului Nobel, autorul Gabriel Garcia Marquez a decedat la 87 de ani

Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982, autorul romanelor ”Un veac de singurătate” și ”Dragostea în vremea holerei” a decedat la vârsta de 87 de ani, transmite Associated Press.

Marquez, originar din Columbia, care de trei decenii locuia în Ciudad de Mexico, a avut mai multe probleme de sănătate în ultimul timp, inclusiv o luptă recentă cu pneumonia.

Associated Press, care a raportat moartea autorului joi, 17 aprilie,  nu a precizat un motiv al decesului, făcând referință la o sursă apropiată familiei. Ulterior, informația a fost confirmată de către editorul autorului.

Vezi biografia ”Gabriel García Márquez. O viaţă” de Gerald Martin

Cunoscut pentru romane și povestiri scurte, unde fantasticul și realul sunt combinate într-o lume bogată de imaginație, Gabriel Garcia Marquez este un geniu literar, a cărui influență este greu de estimat.

Romanul ”Un veac de singurătate” a devenit bestseller internațional cu peste 50 milioane de exemplare vândute în 25 de limbi ale lumii de la prima apariție în 1967, făcându-l să devină cel mai bine citit autor din America Latină.

Tradus și adaptat după Mashable

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s