Top 21 de cărți, pe care cititorii vor să le recitească

main

Cărțile sunt acei prieteni la care ai vrea să revii iar și iar, și iar…

Totodată, ne alegem cărțile așa cum ne alegem și prietenii, așa încât să avem valori comune, interese comune, gânduri comune sau în așa mod încât să ne putem completa reciproc. 

În acest sens, am întrebat cititorii noștri care sunt cărțile la care ar dori să se întoarcă, iar în urma răspunsurilor primite, am realizat un top 21 de cărți, pe care aceștia ar dori să le recitească.

„Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija

Tema pentru acasă, top

„La şcoala din Poiana, profesorul de literatură română e învinuit de noile autorităţi de schimbarea portretului lui Stalin cu cel al lui Eminescu. După un simulacru de proces, Mihai Ulmu, „duşmanul poporului”, ajunge în gulag. Maria Răzeşu, fosta lui elevă din anul IV de liceu, îl ajută să evadeze, dar şi să-şi dea seama de dragostea lor.

O săptămână le-a trebuit soldaţilor ca să-i găsească. Şapte zile au fost de ajuns ca Mihai şi Maria să se regăsească. Nestrivită de calvarul gulag-ului, dragostea răzbate prin piatră ca o iarbă cerească. Răzbate, şoptindu-ne că marile iubiri nu încap în temniţă niciunde şi nicicând.”

Bestseller în România și Republica Moldova cu peste 100,000 de exemplare vândute.
Roman tradus în șapte limbi !

Comandă cartea „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România). 

„Invitația la vals” de Mihail Drumeș 

Invitația la vals preluată Instagram

Sursa: Instagram

Romanul Invitația la vals este un fenomen unic în literatura română, fiind un titlu atât de îndrăgit de cititori, încât, de-a lungul unui singur deceniu, treizeci și patru de ediții au fost epuizate. Cartea își seduce încă de la primele pagini cititorul, care rămâne cu sufletul la gură, conectat la acordurile poveștii de dragoste dintre cei doi studenți, Tudor și Micaela.

Candoarea emoțiilor și a frământărilor sfâșietoare provocate de iubire, înregistrate de scriitor cu sinceritate și sensibilitate, are darul de a aduce revelația bucuriei de a trăi alături de cei dragi, făcând din Invitația la vals o lectură necesară maturității.”

Comandă cartea „Invitație la Vals” de Mihail Drumeș pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Singur pe lume” de Hector Malot

hector

Sursa: Instagram/ dancuta10

„Pentru a supravieţui, Jérôme Barberin îşi vinde mai întâi vaca, apoi în schimbul sumei de 40 de franci, îl trimite pe Rémi să lucreze pentru o trupă de actori ambulanţi condusă de un anume Vitalis.

După lungi momente de suferinţă, cauzate de pierderea unor prieteni dragi, precum maimuţa şi câinii alături de care lucrase în trupa lui Vitalis pentru două luni, Rémi ajunge în casa unui grădinar din Gentily. Acesta avea doi băieţi şi două fete, între care Lise, care nu putea vorbi. Cu toate acestea, Rémi se îndrăgosteşte de ea, după ce, zile la rând, fata a stat la căpătâiul lui şi l-a îngrijit, ajutându-l să se întremeze după o congestie pulmonară.

În final, Rémi reuşeşte să depăşească toate obstacolele pe care viata i le aşterne ş să-şi întemeieze o familie alături de Lise care, între timp, îşi recăpătase graiul.”

Comandă cartea „Singur pe lume” de Hector Malot pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnes Martin-Lugand

oamenii fericiti

„A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul.

Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.

Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.

O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită.

„Această poveste despre împăcarea cu sine conține dialoguri convingătoare și e spusă într-un stil simplu, nepretențios, având chiar și accente de umor.” – Le Parisien”

Comandă cartea „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnes Martin-Lugand pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell

Pe aripile vântului preluată Instagram

Sursa: Instagram

„Cu acțiunea plasată pe fundalul dramatic al Războiului Civil american și al Reconstrucției,Pe aripile vântului, magnificul român istoric al lui Margaret Mitchell, este o poveste de neuitat despre iubire și pierdere, despre o națiune divizată de pasiuni mortale și al cărei destin va fi schimbat pentru totdeauna. Însă, mai presus de toate, e povestea frumoasei și lipsitei de scrupule Scarlett O`Hara și a galantului aventurier Rhett Butler, două dintre cele mai celebre personaje din istoria literaturii anglo-americane de la Romeo și Julieta, eroii lui Shakespeare. Pe aripile vântului este un roman pasionant, plin de viață, care le va stărui în minte cititorilor mult timp după ce au întors ultima pagină.”

Comandă cartea „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell pe Libris.ro (Livrare în România).

„Adam și Eva” de Liviu Rebreanu

liliana

Întreaga viață cauți sufletul tău pereche. Și dacă nu-l găsești, ai fi gata să-l cauți și în viața următoare? Dar în următoarele șapte vieți?

Un cuplu se caută și se regăsește în șapte perioade istorice diferite. Toma Novac, trece prin mai multe vieți, este pe rând păstor în India, guvernator în Egipt, scrib în Babilon, cavaler în Imperiul Roman, călugăr în Germania medievală, medic în Franța revoluției franceze și profesor universitar la București. El se îndrăgostește pe rând de șapte personaje feminine diferite: de Navamalika, Isit, Hamma, Servilla, Maria, Yvonne și de Ileana.

Nu știm a câta viață este cea pe care tocmai o trăim, nici cât mai avem de îndurat până vom găsi sufletul pereche.

„Când am citit „Adam și Eva” am fost sigur că Liviu Rebreanu este într-adevăr un scriitor mare.” — Mircea Eliade.”

Comandă cartea „Adam și Eva” de Liviu Rebreanu pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România).

„Mizerabilii” de Victor Hugo 

„Actiunea cartii Mizerabilii se desfasoara pe fundalul protestelor din Parisul anilor 1830 si relateaza povestea lui Jean Valjean, care eliberat fiind din inchisoare unde statuse o multime de ani doar pentru ca furase o paine penfru familia sa, incearca sa-si refaca viata, insa trecutul il urmareste mereu din umbra, fara a putea scapa de el.”

Comandă cartea „Mizerabilii” de Victor Hugo pe Libris.ro (Livrare în România).

„La cinci pași de tine” de Rachel Lippincott cu Mikki Daughtry și Tobias Iaconis

5 pasi

„Oare poți iubi pe cineva pe care nu-l poți atinge niciodată?

Stella Grant simte nevoia să-și planifice viața pas cu pas – poate pentru că plămânii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guvernează oricum, trimițând-o periodic în spital, încă din copilărie. În momentul de față,

Stella trebuie să-și planifice foarte bine viața pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni, care-i va asigura cinci ani de existență fără probleme. Pentru asta e obligată să stea în permanență la șase pași de oricine i-ar putea transmite o infecție pulmonară. Șase pași.

Fără excepții. Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie să se ferească.

Lui Will nu-i pasă de reguli, de tratamente, nu-și respectă orarul de medicație și abia așteaptă să împlinească optsprezece ani ca să-și decidă singur soarta.

Vrea să plece să vadă lumea – nu doar spitalele ei.

Mai mult, Will o poate infecta pe Stella cu o bacterie mortală. Și totuși, dintr-odată, cei șase pași dintre ei nu mai par un spațiu de siguranță, ci o pedeapsă.

Oare n-ar putea să fure măcar o mică parte din această distanță, în schimbul a tot ceea ce plămânii lor defecți le-au furat din viață?

Cât de periculoși ar putea fi numai cinci pași între ei, dacă asta îi ajută să câștige sufletește?”

Comandă cartea „La cinci pași de tine” de Rachel Lippincott cu Mikki Daughtry și Tobias Iaconis pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„În umbra pașilor tăi” de Vitalie Cipileaga

In umbra pasilor tăi, mainnnn

„Lumea lui Theodor se prăbușește în momentul în care o pierde pe Paula într-un accident rutier. De aici încolo totul își pierde orice rost. Lasă cariera în advertising, se mută cu traiul și începe o nouă viață. Însă fără Paula aceasta e o suferință continuă.

Într-o căutare interioară profundă, Theodor învață să nu mai gândească doar la timpul trecut și acceptă noile provocări ale vieții. Însă ce va face atunci când noile realități se contopesc prea mult cu trecutul său? Iar gândurile și amintirile sunt tulburate de un șir nesfârșit de întâmplări?

Un roman psihologic despre pierderi, secrete și căutări. O poveste care te strânge puternic la piept, amintindu-ți încă o dată de adevărata putere a dragostei.”

Comandă cartea „În umbra pașilor tăi” de Vitalie Cipileaga pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România).

„Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman

backman

„Elsa are sapte ani si o inteligenta taioasa si necrutatoare care o face sa fie diferita, dar si marginalizata. Singura care o intelege si care-i cultiva aplombul este bunica, fost medic in zone calamitate, privita la randul ei de ceilalti drept o nebuna excentrica. Pentru ca „toti copiii au nevoie de supereroi“, bunica inventeaza pentru Elsa povesti unde toata lumea este diferita si nimeni nu trebuie sa fie normal, iar scopul este sa o pregateasca pentru ceea ce urmeaza sa afle si sa i se intample in viata. Personajele din povestile bunicii – care se dovedesc a fi nimeni altii decat vecinii ei de bloc – ii vor fi alaturi in evenimentele care o vor lua cu asalt.”

Comandă cartea „Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson

arta subtilă a nepăsării

„O metoda nonconformista pentru o viata mai buna#1 New York Times BestsellerPeste 1 milion de exemplare vanduteIn acest ghid revolutionar, definitoriu pentru o intreaga generatie, autorul ne invata ca, pentru a fi fericiti, trebuie sa renuntam la a fi ‘pozitivi’ mereu si trebuie, in schimb, sa ne perfectionam in invingerea obstacolelor.Sustinandu-si afirmatiile cu cercetari academice si anecdote bine plasate, Manson argumenteaza ca pentru a avea o viata mai buna trebuie sa stim nu cum sa transformam lamaile in limonada, ci cum sa le toleram mai bine.

El ne sfatuieste sa ne cunoastem limitele si sa le acceptam. Aceasta este adevarata sursa a puterii. Dupa ce ne-am acceptat temerile, greselile si incertitudinile, dupa ce incetam sa evitam adevarurile dureroase si incepem sa le infruntam, putem gasi curajul si increderea pe care le cautam cu disperare. Adoptand pentru acest manifest un ton sincer si un limbaj direct, fara compromisuri, Manson incearca sa ne trezeasca la realitate pentru a putea duce o viata mai plina de satisfactii si mai ancorata in concret.

„Unii spun ca sunt un idiot. Altii zic ca le-am salvat viata. Cititi si decideti singuri!” – Mark Manson”

Comandă cartea „Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson pe Libris.ro (Livrare în România).

„Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

canta racii

„Zvonurile despre Fata Mlastinii au circulat multi ani in Barkley Cove, un orasel linistit de pe coasta Carolinei de Nord. Asa ca, in 1969, cand chipesul Chase Andrews este gasit mort, localnicii banuiesc imediat ca a fost ucis de Kya Clark, adevaratul nume al Fetei Mlastinii.

Insa Kya nu este nici pe departe salbaticiunea pe care si-o inchipuie lumea. Sensibila si inteligenta, a supravietuit singura in tinuturile luxuriante de pe malul oceanului, imprietenindu-se cu pescarusii, descoperind bogatia nesfarsita a padurilor brazdate de canale si invatand lectii de viata accesibile doar celor care traiesc in natura.

Intr-o buna zi, Kya simte infiripandu-se in sufletul ei dorinta de a fi iubita, iar cand doi tineri din oras sunt atrasi de frumusetea ei neobisnuita, viata i se schimba complet, capatand un alt sens.

Dar, nu dupa mult timp, ceva cu totul neprevazut ii sfarama noua existenta.

Acolo unde canta racii imbina cu un talent extraordinar povestea tulburatoare a maturizarii unei fete parasite de familie, un superb omagiu adus naturii, o emotionanta poveste de iubire si misterul unei crime.”

Comandă cartea „Acolo unde cântă racii” de Delia Owens pe Libris.ro (Livrare în România).

„Eu sunt femeie” de Maria Cristiana Tudose

eu sunt femeie

„Se cunosc online, fiecare în spatele unui ecran. Ea în Italia, el în România. Ceea ce părea inițial un amuzament se transformă într-o iubire virtuală. Se îndrăgostește înainte de a-l vedea. Îi cucerește inima, sufletul și trupul. Ce se întâmplă însă atunci când relația virtuală se transformă în una reală, iar pentru dragoste rămâne să lupte doar unul dintre ei?

Un roman ce prezintă etapele din viața unei femei, povestite prin prisma a trei generații pe care le unește arta de a fi femeie – de a fi și a iubi. O lectură ce se transformă într-un bilet de călătorie în timp. O poveste sinceră despre iubire, speranță și căutarea de sine.”

Comandă cartea „Eu sunt femeie” de Maria Cristiana Tudose pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România).

„Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac

tatiana tibu

„Tatiana Tibuleac a reusit un tur de forta cu acest prim roman al ei.

Inceputul, un overflow de imagini furioase si hipnotice, aduc e bine cu Portocala mecanica; de la un punct incolo, furia incepe sa se domoleasca, inlocuita de o visatorie paranoida coagulata in jurul figurii mamei, generand la foc continuu fraze cu nimic mai prejos decat cele ale Aglajei Veteranyi; iar ultima treime a romanului, in care o mama bolnava de cancer si un fiu asteapta moartea impreuna —ei bine, pentru intensitatea ei atat de particulara nu ii pot gasi Tatianei Tibuleac vreun corespondent.
Scurt si intens, romanul ei splendid impune o prozatoare de la care am cele mai mari asteptari. – Radu Vancu”

Comandă cartea „Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac pe Libris.ro (Livrare în România).

„Mândrie și prejudecată” de Jane Austin

mandrie

„Elizabeth Bennet, una dintre cele cinci fiice ale unui gentleman din mediul rural al Angliei secolului al XlX-lea, se află în faţa unei dileme privind viitorul ei. Deoarece, după moartea tatălui, fetele nu aveau dreptul de a moşteni proprietatea, ea trebuia să îşi asigure o existenţă decentă, printr-o căsătorie convenabilă şi sigură.

Acest lucru devine o obsesie pentru mama ei, care se arăta dispusă la orice compromisuri numai să obţină garanţia că fetele ei nu vor rămâne fără un viitor stabil şi sigur. O oportunitate neaşteptată se iveşte in clipa in care domnul Bingley şi surorile acestuia se mută în vecinătate. în casa domnului Bingley se instalează, de asemenea, domnul Darcy, un gentleman renumit pentru manierele şi educaţia lui, dar care manifestă o desconsiderare vizibilă faţă de oamenii de la ţară.

Pentru a-şi publica romanul, Jane Austen i-a cedat drepturile de autor lui Thomas Egerton de la Whitehall, in schimbul sumei de 110 lire. Iniţial scriitoarea ceruse 150 de lire, dar solicitarea i-a fost respinsă. Bucurăndu-se de un succes foarte mare in rândul publicului cititor, romanul i-a adus editorului încasări neaşteptat de mari, care au făcut-o să regrete faptul că nu a solicitat o remunerare pe baza unui procent din vânzări.

În prezent, cartea se bucură de un succes răsunător în întreaga lume, deopotrivă pentru subiectul pe care îl dezvoltă, cât şi pentru felul în care este scrisă.

Personaje de neuitat, intrigă impecabil regizată şi păreri extrem de amuzante despre lumea înconjurătoare – cel mai cunoscut roman al lui Jane Austen îi oferă cititorului toate ingredientele care compun reţeta infailibilă a succesului literar.

Romanul ”Mândrie și Prejudecată” a fost adăugat în lucrarea „1001 de Cărți de Citit Într-o Viață” de Peter Boxall, Profesor de Limbă Engleză la Universitatea Sussex.”

Comandă cartea „Mândrie și prejudecată” de Jane Austin pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou

tu mi-ai

„ „În viața reală a fost mult mai interesant decât în film.” — Abdel Sellou

Abdel nu voia acest post, ieșise de foarte puțin timp din închisoare și nu avea nicio experiență și niciun chef să se joace de-a dădaca, cu atât mai puțin să o facă pentru un bogătan.

Philippe, în schimb, nu-l voia decât pe el: toți ceilalți aveau prea multă falsă pudoare, prea multă compasiune. Fiecare dintre cei doi protagoniști a oferit celuilalt o șansă, fără emoții exagerate, într-o provocare mutuală: anume să-și transforme propriile slăbiciuni și pe ale celuilalt în puncte forte.

În autobiografia sa, Abdel Sellou ne expune o versiune surprinzătoare a acestei aventuri, o lecție de viață, o „dragoste la prima vedere” de tip amical, pe cât de hilară, pe atât de emoționantă. — Philippe Pozzo di Borgo”

Comandă cartea „Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România). 

„Pânza de păianjen” de Cella Serghi

panza

„Romanul de debut al scriitoarei din Constanța, Cella Serghi care evocă mediul sufocant al copilăriei Dianei Slavu. Smulsă prin căsătorie din păinjenişul strangulant al copilăriei, tânăra nimereşte în alt păinjeniş, acela al unor contradicţii interioare şi relaţionale insurmontabile.

”Talentul Cellei Serghi s- a afirmat odată cu apariția romanului Pânza de păianjen. Talent numai parțial și chiar aparent feminin, prin studiul Dianei, o fată de dexcesivă feminitate, printr-un amestec de frivolitate și sensibilitate. Diana are o familie prinsă în drama unor deveniri materiale și a unei decăderi din care se izolează figura limpede fixată a tatălui, a optimismului rămas intact în mijlocul ruinelor, a dragostei lui de băiatul cu a cărui fotografie în uniformă de ofițer moare pe un pat de spital; pagini de un realism viguros, strâns pe firul de mătase al duioșiei și omeniei.” – Eugen Lovinescu, prozator, cirtic literar”

Comandă cartea „Pânza de păianjen” de Cella Serghi pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

minciuni

„Îşi poate pierde un psihiatru minţile? Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul şedinţelor în care ar trebui să deţină controlul asupra pacienţilor? Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăşte să joace rolul de pacientă neajutorată. Plin de revelaţii surprinzătoare, întocmai ca duelul unui psihanalist cu mintea omenească, romanul lui Yalom ne dezvăluie cât de vulnerabili suntem, fără excepţie, în faţa singurătăţii şi nevoii de iubire.

Încrezător în propriile forţe, tânărul psihanalist Ernest Lash nu ia în seamă sfaturile mentorului său, Marshal Streider, ci re-curge, în timpul şedinţelor de terapie, la tehnici experimentale. Însă, în ciuda infa-tuării psihiatrilor, mintea omenească este un teritoriu încă necartografiat şi plin de primejdii: stabilind o relaţie sinceră – crede el – cu o nouă pacientă, Carolyne Leftman, Ernest îşi deschide tainiţele sufletului şi devine vulnerabil, neavând habar că femeia pe care îşi închipuie că o tra-tează doreşte de fapt să-l manipuleze şi să-l distrugă. Prins într-o paradoxală relaţie terapeutică, în care figura autoritară a medicului a cedat tentaţiei confesiunii şi i se supune pacientului dominator, Ernest va descoperi nebănuite adevăruri incomode despre sine şi despre natura umană, ale cărei taine credea că le cunoaşte.”

Comandă cartea „Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Portocalele verzi” de Vitali Cipileaga

portocalele verzi

„Ne considerăm stăpânii naturii și ai pământului. Dar ce putem face atunci când natura decide să se răzbune pe noi?

La numai 26 de ani, Adriana are o mulțime de întrebări la care nu a găsit încă răspunsuri. De ce mama și bunica ei au împărtășit același destin tragic la vârsta de 27 de ani? Este o pură coincidență sau un blestem de familie? În căutarea hipnotică dintre viață și moarte, dintre trecut și prezent, ea descoperă un tulburător secret de familie. Între provocare și adevăr, viața Adrianei se scurge ca firele de nisip dintr-o clepsidră.

Un roman despre incredibila forță vindecătoare a dragostei și legătura puternică dintre om și natură.”

Comandă cartea „Portocalele verzi” de Vitali Cipileaga pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România). 

„Arsă de vie” de Souad

arsadevie

„Născută într-un sat din Cisiordania, Souad află repede că, în lumea tradiţională în care trăieşte ea, să fii fată este un blestem. Băieţii merg la şcoală, fetele nu. O fată trebuie doar să muncească şi să-şi facă rugăciunile. Dacă iese cîtuşi de puţin din cuvîntul tatălui, va fi bătută fără milă. O fată e mai puţin importantă decît un animal: dacă o familie are deja destule fete, cele care sînt în plus pot fi omorîte la naştere… La şaptesprezece ani, Souad se îndrăgosteşte de un bărbat despre care nu ştie mai nimic, dar care ar putea fi eroul ce o va elibera din robia tatălui ei. Visînd la iubire şi căsătorie într-o societate unde bărbaţii au toate drepturile, iar femeile doar îndatoriri, ea se îndreaptă fără să-şi dea seama spre catastrofă. Pentru că rămîne însărcinată şi îşi dezonorează astfel familia, cumnatul ei primeşte sarcina de a o pedepsi dîndu-i foc. Salvată de colaboratoarea unei fundaţii umanitare, Souad ajunge în Franţa, unde începe o nouă viaţă şi unde îşi va face cunoscută povestea cutremurătoare.

„Cu ani în urmă am întîlnit fete care veneau de departe, ca şi mine. Sînt ţinute ascunse. O tînără care nu mai avea picioare, agresată de doi vecini care au legat-o şi au aruncat-o sub tren. O alta pe care tatăl şi fratele ei au vrut să o ucidă cu lovituri de cuţit şi pe care au aruncat-o într-o pubelă. O alta pe care mama şi fraţii ei au aruncat-o pe fereastră: este paralizată. Şi celelalte despre care nu se vorbeşte, care au fost găsite prea tîrziu, moarte. Cele care au reuşit să fugă, dar au fost prinse în străinătate: sînt moarte. Cele care au putut scăpa la timp  şi se ascund, cu sau fără copii, virgine sau mame.

N-am întîlnit o femeie arsă ca mine – nu au supravieţuit. Iar eu mă ascund şi acum, nu-mi pot spune numele, nu-mi pot arăta chipul. Nu pot decît să vorbesc – este singura armă pe care o am.” ”

Comandă cartea „Arsă de vie” de Souad pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România). 

„Agonie și extaz” de Irving Stone

libris agonie

Sursa: Libris

Agonie si extaz a dat in 1965 titlul unei ecranizari celebre, in regia lui Carol Reed, cu Charlton Heston si Rex Harrison in rolurile principale.

Romanul isi brodeaza povestea pe marginea vietii unui personaj celebru al artei europene: Michelangelo Buonarroti. Ca sa duca la bun sfirsit aceasta neobisnuita biografie, Irving Stone a trait o vreme in Italia, unde s-a documentat pentru a crea fundalul unei epoci infloritoare, Renasterea. Asa aflam cum s-a scolit tinarul Michelangelo, cum a inceput sa lucreze in marmura, cum a devenit apoi interesat de arhitectura si pictura. Biograful american nu ocoleste nici detaliile amoroase ale vietii marelui sculptor renascentist, amanuntele despre legaturile sale cu familia Medici sau relatiile, uneori conflictuale, cu contemporanii sai in ale artei – da Vinci, Donatello, Botticelli, Rafael –, religiei si vietii de stat – papa Iulius al II-lea, papa Leon al X-lea.

Irving Stone a schitat portretul artistului suprem. Agonie si extaz este imaginea uneia dintre cele mai uimitoare epoci ale omenirii. – The New York Times”

Comandă volumele „Agonie și extaz” de Irving Stone de Tatiana Țîbuleac pe Libris.ro (Livrare în România).

Tu, dragă cititor, ce carte ai vrea să recitești?

Autoare: Iulia Vrabie /Facebook/Instagram

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s