13 citate actuale ale scriitorului german Erich Maria Remarque

104980545_2989034057884898_7593866194090826878_n

Sursă: Instagram.

Astăzi, 22 iunie 2020, se împlinesc 122 de ani de la nașterea scriitorului german, Erich Maria Remarque. Deși de 50 de ani nu mai este în viață, a rămas a fi unul dintre cei mai cunoscuți și populari autori de literatură germană din secolul al XX-lea. 

Scriitorul a câștigat admirația publicului prin opere, unele dintre ele fiind și acum la mare căutare, cum ar fi: „Arcul de triumf”, „Trei camarazi”, „Nimic nou pe Frontul de Vest”, „Noapte în Lisabona” și altele…

În acest sens, echipa Bestseller a pregătit pentru cititorii săi, 13 citate actuale și atractive ale marelui scriitor.

#1 Numai nefericitul ştie ce-i fericirea! Fericitul nu-i decât o marionetă a elanului vieţii. Nu face decât s-o ilustreze, dar nu o posedă. Lumina nu străluceste în lumină, ci doar în întuneric.

#2 Cu cât mai mult vrei să obţii persoana căreia nu-i pasă de tine, cu atât mai dureroase vor fi loviturile sale de indiferenţă.

#3 Cine-ar putea trăi fără să uite? Dar cine poate să uite îndeajuns? Cenuşa amintirii zace în adâncul inimii fiecăruia. Numai atunci când nu mai ai pentru ce trăi, poţi fi liber!

#4 Nimeni nu-ţi este mai străin decât o fiinţă pe care ai iubit-o cândva.

#5 Cel mai bun mijloc de a pierde o femeie este să-i arăţi un fel de viaţă pe care nu i-l poţi oferi decât câteva zile. Ea are să încerce să-l redobândească, dar cu cineva care este în stare să trăiască aşa tot timpul.

#6 Trebuie să te zbaţi dacă vrei să prinzi din zbor ceea ce numim cu toţii fericire… şi trebuie s-o plăteşti dublu sau triplu. Fericirea este lucrul cel mai nesigur şi mai scump din lume!

#7 Omul este rău, dar iubeşte binele… atunci când îl fac alţii.

Vezi cărțile autorului Erich Maria Remarque pe Bestseller.md în Republica Moldova și Libris.ro în România!

#8 Orice dragoste include în sine premisa eternităţii ei, şi tocmai în falsitatea acestei premise îşi are izvorul eternul ei chin.

#9 Libertatea e mai preţioasă decât dragostea! Asta o afli întotdeauna prea târziu!

#10 Dragostea nu are nevoie de explicaţii. Ea are nevoie de acţiune.

#11 Cel mai puternic sentiment este dezamăgirea. Nu supărarea, gelozia sau ura… după acestea în suflet rămâne ceva, iar după dezamăgire e pustiu.

#12 Iartă-mă, camarade! Totdeauna ne dăm seama prea târziu. De ce nu ni se repetă mereu că voi cei de dincolo sunteţi nişte biete fiinţe la fel ca şi noi, că mamele voastre tremură de teamă ca şi ale noastre şi că şi vouă, şi nouă ne e la fel de frică de moarte, că ne aşteaptă aceeaşi mizerie, şi aceeaşi suferinţă? Iartă-mă, camarade! Cum puteai să fii tu duşmanul meu?

#13 Nu este îngrozitor să aştepţi ceva! Îngrozitor este să nu ai ce aştepta!

Dragă cititor, care este citatul tău preferat?

Articol de Iulia Vrabie: Facebook / Instagram

Vezi cărțile autorului Erich Maria Remarque pe Bestseller.md în Republica Moldova și Libris.ro în România!

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s