Top 7 romane de dragoste recomandate de cititorii Bestseller

main top

Dragostea este un sentiment care ne ridică în al nouălea cer de fericire. Pe lângă faptul că ne înalță și ne motivează, reprezintă și o muză pentru marii scriitori, cei care au reușit să transpună emoțiile pe hârtie.

Dragostea a fost și va rămâne o valoare care inspiră și în acest context, echipa Bestseller, printr-un chestionar realizat pe Facebook, a provocat cititorii să recomande câte un roman de dragoste, un roman care i-a motivat și desigur, care le-a rămas în amintire.

„Invitația la vals” de Mihail Drumeș

Invitația la vals preluată Instagram

Sursa: Instagram

„Romanul Invitația la vals este un fenomen unic în literatura română, fiind un titlu atât de îndrăgit de cititori, încât, de-a lungul unui singur deceniu, treizeci și patru de ediții au fost epuizate. Cartea își seduce încă de la primele pagini cititorul, care rămâne cu sufletul la gură, conectat la acordurile poveștii de dragoste dintre cei doi studenți, Tudor și Micaela.

Candoarea emoțiilor și a frământărilor sfâșietoare provocate de iubire, înregistrate de scriitor cu sinceritate și sensibilitate, are darul de a aduce revelația bucuriei de a trăi alături de cei dragi, făcând din Invitația la vals o lectură necesară maturității.”

Comandă cartea „Invitație la Vals” de Mihail Drumeș pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

„Adam și Eva” de Liviu Rebreanu

Adam și Eva, top

Întreaga viață cauți sufletul tău pereche. Și dacă nu-l găsești, ai fi gata să-l cauți și în viața următoare? Dar în următoarele șapte vieți?

Un cuplu se caută și se regăsește în șapte perioade istorice diferite. Toma Novac, trece prin mai multe vieți, este pe rând păstor în India, guvernator în Egipt, scrib în Babilon, cavaler în Imperiul Roman, călugăr în Germania medievală, medic în Franța revoluției franceze și profesor universitar la București. El se îndrăgostește pe rând de șapte personaje feminine diferite: de Navamalika, Isit, Hamma, Servilla, Maria, Yvonne și de Ileana.

Nu știm a câta viață este cea pe care tocmai o trăim, nici cât mai avem de îndurat până vom găsi sufletul pereche.

„Când am citit „Adam și Eva” am fost sigur că Liviu Rebreanu este într-adevăr un scriitor mare.” — Mircea Eliade.”

Comandă cartea „Adam și Eva” de Liviu Rebreanu pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România).

„Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija

Tema pentru acasă, top

„La şcoala din Poiana, profesorul de literatură română e învinuit de noile autorităţi de schimbarea portretului lui Stalin cu cel al lui Eminescu. După un simulacru de proces, Mihai Ulmu, „duşmanul poporului”, ajunge în gulag. Maria Răzeşu, fosta lui elevă din anul IV de liceu, îl ajută să evadeze, dar şi să-şi dea seama de dragostea lor.

O săptămână le-a trebuit soldaţilor ca să-i găsească. Şapte zile au fost de ajuns ca Mihai şi Maria să se regăsească. Nestrivită de calvarul gulag-ului, dragostea răzbate prin piatră ca o iarbă cerească. Răzbate, şoptindu-ne că marile iubiri nu încap în temniţă niciunde şi nicicând.”

Comandă cartea „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România).

„În umbra pașilor tăi” de Vitalie Cipileaga

În umbra pașilor tăi, TOP

„Lumea lui Theodor se prăbușește în momentul în care o pierde pe Paula într-un accident rutier. De aici încolo totul își pierde orice rost. Lasă cariera în advertising, se mută cu traiul și începe o nouă viață. Însă fără Paula aceasta e o suferință continuă.

Într-o căutare interioară profundă, Theodor învață să nu mai gândească doar la timpul trecut și acceptă noile provocări ale vieții. Însă ce va face atunci când noile realități se contopesc prea mult cu trecutul său? Iar gândurile și amintirile sunt tulburate de un șir nesfârșit de întâmplări?

Un roman psihologic despre pierderi, secrete și căutări. O poveste care te strânge puternic la piept, amintindu-ți încă o dată de adevărata putere a dragostei.”

Comandă cartea „În umbra pașilor tăi” de Vitalie Cipileaga pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România).

„Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell

Pe aripile vântului preluată Instagram

Sursa: Instagram

„Cu acțiunea plasată pe fundalul dramatic al Războiului Civil american și al Reconstrucției,Pe aripile vântului, magnificul român istoric al lui Margaret Mitchell, este o poveste de neuitat despre iubire și pierdere, despre o națiune divizată de pasiuni mortale și al cărei destin va fi schimbat pentru totdeauna. Însă, mai presus de toate, e povestea frumoasei și lipsitei de scrupule Scarlett O`Hara și a galantului aventurier Rhett Butler, două dintre cele mai celebre personaje din istoria literaturii anglo-americane de la Romeo și Julieta, eroii lui Shakespeare. Pe aripile vântului este un roman pasionant, plin de viață, care le va stărui în minte cititorilor mult timp după ce au întors ultima pagină.”

Comandă cartea „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell pe Libris.ro (Livrare în România).

„Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia

Trei metri deasupra cerului, top

„Ea este o studentă model și o fiică perfectă. El este un tip violent și dur. Provin din două lumi diferite. În ciuda la toate, între ei se naște o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată. O relație pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se așteptau. Step și Babi sunt ca Romeo și Julieta contemporani, într-un cadru ce pare să fie creat pentru iubire.

O mare poveste de dragoste. Pe de o parte tinerii, viața de grup, motocicletele și cursele, pe de altă parte incertitudinile și tăcerile unor familii nefericite. Un microcosmos de vieți furioase care încearcă să se desprindă de la pământ.”

Comandă cartea „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Bestseller.ro (Livrare în România).

„Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes

Jojo Moyes, înainte să te cunosc, top

„Lou Clark știe o mulțime de lucruri. Știe câți pași sunt de la stația de autobuz până acasă. Știe că îi place să lucreze la ceainăria The Buttered Bun și că s-ar putea să nu fie îndrăgostită de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu știe este că e pe cale să-și piardă locul de muncă și că viața ei rămâne normală doar pentru că e, în esență, previzibilă.

Will Traynor știe că accidentul de motocicletă pe care l-a suferit l-a făcut să-și piardă dorința de a trăi. Știe că totul i se pare acum insignifiant și lipsit de bucurie și știe totodată și cum să pună capăt acestei stări de lucruri. Ceea ce Will nu știe este că Lou e pe cale să-și facă apariția în lumea lui într-o explozie de culoare. Și nici unul dintre ei nu știe că urmează să schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna.

Înainte să te cunosc e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.”

Comandă cartea „Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes pe Bestseller.md (Livrare în Republica Moldova) și pe Libris.ro (Livrare în România).

Tu, dragă cititor, ce roman de dragoste ai recomanda?

Articol de Iulia Vrabie: Facebook / Instagram

Un gând despre &8222;Top 7 romane de dragoste recomandate de cititorii Bestseller&8221;

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s