Romanul „Hippie” de Paulo Coelho. Recenzie și Citate

paulo-coehlo-hippie

Paulo Coelho este scriitorul care m-a fascinat întotdeauna prin personalitatea sa și capacitatea de a transmite prin istorii și personaje înțelepciunea obținută. În romanul „Hippie” aflăm un aspect al vieții care a contribuit la sculptarea acestei personalități.

Precum în „Alchimistul”, romanului care l-a consacrat pe autor, în noua sa carte găsim motivul călătoriei ca un element definitoriu în crearea identității și a caracterului. Tânărul Paulo merge la Amsterdam în Piața Dam, unul dintre locurile „sacre” ale generației Hippie a anilor 70′. Acolo se întâlnește cu Karla, o olandeză atrăgătoare care știe întotdeauna ce vrea. De această dată vrea ca Paulo să o urmeze într-o neobișnuită călătorie spre Kathmandu, Nepal.

Comandă cartea „Hippie” de Paulo Coelho pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)!

Cartea descrie această călătorie plină de emoții și descoperiri, în care Karla și Paulo se apropie și se distanțează în același timp. Karla învață să iubească cu adevărat: „E ceva ce n-o să pot explica niciodată, inima mea s-a deschis.” De atunci, Paulo Coelho a deschis inimile a milioane de cititori din întreaga lume. Profunzimea gândurilor sale au permis să pătrundă dragoste și lumină în inimile noastre.

CITATE DIN CARTE


„Dacă vrei să știi cine ești, învață să privești în jurul tău.”

„Nu alegem ce ni se întâmplă, dar putem alege cum să reacționăm.”

„Oamenii aud numai ce vor, să nu încerci niciodată să convingi pe nimeni de nimic, urmează-ți doar destinul fără teamă.”

„Marea definiție a Adevărului: Nu e cel care ne dă certitudini. Nu e cel care ne dă profunzimi. Nu e cel care ne face mai buni decât ceilalți. Nu e cel cae ne izolează în închisoarea prejudecăților. Adevărul e cel care ne face liberi. „Veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi”, a spus Isus.”

„Viața ei se schimbase pentru totdeaua, pentru că, odată ce iubești pe cineva, începi să iubești pe toată lumea.”

„Aceasta este iubirea adevărată, o întrebare fără răspuns.”

Recenzie de Ion Bargan. Urmărește pe facebook / instagram

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s