10 motive pentru a-ți crea o bibliotecă acasă

biblioteca-acasa

Scriu acest articol pentru că am visat de mic copil să am o bibliotecă în casă. Atunci când reciteam de mai multe ori aceeași carte îmi imaginam cum ar fi să ai acasă mai multe cărți decât ai putea citi într-o viață? Acum la 29 de ani mi-am îndeplinit visul din copilărie și mi-am creat o bibliotecă acasă în apartamentul din Chișinău și o bibliotecă în casa părinților mei din orașul Cimișlia.

Împreună cu echipa Bestseller ne-am stabilit viziunea ca într-o bună zi în fiecare casă să existe o bibliotecă. Este un obiectiv care ne entuziasmează extrem de mult. Să ai acasă rafturi pline cu cărți este o senzație extraordinară și vreau să împărtășesc cu voi motivele care m-au determinat să creez prima mea bibliotecă. Sper ca acest articol să vă inspire și să vă motiveze să acționați.  Probabil va fi cea mai bună decizie pe o veți lua pentru dezvoltarea personală și a familiei.

10. Biblioteca este expresia personalității


Biblioteca din casă este o carte de vizită a familiei. Precum spunea antreprenorul și autorul Jim Rohn „Oamenii săraci au televizor mare. Oamenii bogați au biblioteci mari”.

O bibliotecă în casă nu este doar o modalitate excelentă pentru a-ți impresiona oaspeții, dar și o modalitate prin care îți amintești ție însuți despre necesitatea educației și dezvoltării continue.

„Dacă ai o grădină și o bibliotecă, atunci ai tot de ce ai nevoie.” — Marcus Tullius Cicero

libraryhouselibrary-1200x800

9. Biblioteca sporește considerabil educația copiilor


Crescând într-o casă cu câteva sute de cărți, educația copilul sporește de trei ori în comparație cu copilul care crește într-o casă cu doar câteva cărți, relatează un studiu efectuat de Pacific Standard.

Aici ar putea apărea o întrebare din partea ta: Cum să adun o bibliotecă plină cu cărți? Recomandarea noastră este să cumperi o carte de fiecare dată când cumperi o haină. Conform datelor oficiale, moldovenii investesc circa 10% din venituri în procurarea de haine și doar 0,7% în educație.

„Soarta multor oameni depinde de faptul dacă în casa părinților a fost sau nu o bibliotecă.” — Roxette

library-home-children

8. Nu vei mai avea situația să nu ai ce citi


Ai avut situații în care să vrei să citești și să nu ai nicio carte disponibilă? Având o bibliotecă acasă, nu se va mai întâmpla să vrei să citești și să nu găsești în casă o carte interesantă! Dintre sutele de cărți, veți găsi cu siguranță o carte potrivită la momentul potrivit.

Începe acum să aduni cărți pentru viitoarea bibliotecă! Beneficiază de promoția zilei de la Editura Bestseller: Pachet Promoțional de 5 cărți la Mega Reducerea de 50% și Livrare Gratis în orice localitate din Republica Moldova!

new promo ig.jpg

Procurând Colecția Bestseller economisești 599 lei!

7. Biblioteca crează momente memorabile 


Biblioteca va crea momente memorabile familiei. În zilele de week-end, după ce serviți micul dejun și alegeți să petreceți câteva ore acasă cu familia, puteți să vă strângeți cu toții pe o canapea confortabilă și și să vă delectați cu câte o carte bună din bibliotecă. Apoi, să improvizați un club de lectură al familiei, în care fiecare să povestească ce nou a învățat de pe urma lecturii.

o-casa-fara-carti.jpg

6. Biblioteca te ține departe de televizor


În timpul săptămânii, seara, când vă întoarceți de la serviciu, iar copii de la studii, în loc să priviți televizorul, ați putea citi o carte din Biblioteca Familiei. Dezvoltarea vocabularului, stimularea creativității și îmbunătățirea memoriei sunt doar câteva dintre beneficiile lecturii. Țineți minte, oamenii care citesc vor conduce întotdeauna pe cei care privesc televizorul.

Conform datelor oficiale, cetățeanii Republicii Moldova petrec zilnic circa 1 oră 30 min navigând pe Internet și 1 oră 30 min privind TV. Dacă am aloca din acest timp o oră lecturii, la finele unei săptămâni am termina de citit o carte de 300 de pagini. Aceasta înseamnă circa 50 de cărți pe an. Iar cincizeci de cărți pe an înseamnă 500 de cărți de-a lungul următorilor 10 ani. Într-un final, spune autorul Brian Tracy, vei avea nevoie de o casă mai mare doar pentru a-ți ține cărțile și probabil că ți-o vei și permite.

brian-tracy-daca-citesti.jpg

5. Biblioteca și lectura te face bogat, la propriu


88% dintre oamenii bogați citesc cel puțin 30 de minute pe zi pentru educație sau carieră, în timp ce doar 2% din oamenii săraci fac la fel. Thomas C. Corley de la revista Business Insider a efectuat o cercetare și a ajuns la concluzia că marea majoritate a persoanelor care au ajuns milionari obișnuiau să citească, în special biografii ale oamenilor de succes. De ce lectura este atât de importantă pentru a-ți crea libertatea financiară? Răspunsul este pe cât se poate de simplu: Istoria este studierea greșelilor altor oameni. Ce altă modalitate mai bună de a evita greșelile poate fi decât să citești despre greșelile unor persoane notabile?

Bogăția și succesul se construiesc pe un fundament de greșeli. Cu cât mai multe greșeli faci, cu atât mai mult înveți despre ce funcționează și ce nu funcționează. Făcând greșelile desinestătător este, totuși, foarte costisitor. Aceasta te costă atât timp, cât și bani. Citind biografiile ale unor persoane cu rezultate remarcabile, afli ce greșeli i-au costat foarte mult și ai grijă să le previi.

Investitorul Warren Buffet a fost întrebat la un moment dat: Ce trebuie să fac pentru a deveni la fel de bogat ca tine? Iar Buffet a răspuns: Să mărești numărul de greșeli pe care le faci!

george_clooney_reading1

4. Biblioteca devine mai valoroasă cu trecerea timpului


Dacă telefonul sau televizorul își pierde din valoarea sa odată cu trecerea timpului, atunci o bibliotecă devine mai valoroasă. Multe cărți din biblioteca ta ar putea să nu mai fie în tipar și să fie găsite foarte greu. Unele ediții ar putea deveni extrem de scumpe. De exemplu, primele ediții în limba engleză a seriei Harry Potter de J.K. Rowling costă acum peste 1000 de dolari.

„Putem sta în biblioteca noastră și să fim în același timp în toate colțurile lumii.” — John Lubbock

oamenii bogati au biblioteci mari

3. Biblioteca te face să citești mai mult


Cu toții știm beneficiile lecturii, însă mereu nu ne ajunge timp. Ce ar fi dacă atunci când în fiecare dimineață și seară primul lucru pe care îl vei vedea este o bibliotecă plină cu cărți și un fotoliu alături? Nu-i așa că te vei gândi cum să-ți faci timp pentru lectură? Personal, mi-am creat o bibliotecă acasă cu cărțile pe care le-am procurat pe parcursul anilor. Le țineam prin diferite sertare și multe cărți uitasem că le aveam. Acum, văzându-le în fiecare zi simt o motivație mult mai mare pentru lectură. Am observat că nu trece nicio zi fără să citesc cel puțin 15-30 de minute.

Biblioteca cu cărți este în casă precum un panou publicitar pe străzile orașului care face reclamă la un model nou de telefon. Doar că biblioteca îți vinde cărțile pe care deja le-ai procurat. Îți vinde dorința de a le citi și accesul la inteligență. O recomandare: puneți biblioteca la vedere, astfel încât să fie primul lucru pe care îl vedeți atunci când intrați în casă. Astfel, lectura va deveni în timp nu doar o pasiune, dar și o prioritate.

„Singurul lucru pe care trebuie să-l știi cu siguranță este locul în care se află biblioteca.” — Albert Einstein

5.jpg

2. Biblioteca este un cadou perfect cu ocazia căsătoriei


Alătură-te zecilor de cupluri care și-au creat o bibliotecă cu ocazia nunții lor. Atunci când inviți prietenii și rudele la nuntă, spune-le ca în loc de flori să-ți aducă o carte. Noi am lansat serviciul „Cărți la nuntă”, care constă în selectarea cărților dorite de către miri și amplasarea unui stand la intrarea în sala de festivități. De aici invitații pot procura cărțile dorite de miri, pot scrie un mesaj de felicitare sau prinde o panglică decorativă.

Află povestea lui Mihai și Drăgălina care și-au creat Biblioteca Familiei cu ocazia nunții! 

carti-la-nunta-biblioteca-familiei

„Tot timpul am căutat o alternativă florilor aduse la ceremonii, care, de regulă, sunt uitate în localul unde a avut loc festivitatea. Și atunci m-am gândit la cărți. Am notat pe fiecare invitație mesajul: Florile sunt trecătoare, cărțile sunt nemuritoare. Vă așteptăm la nunta noastră cu cărți în loc de flori. La final s-au adunat peste 100 de cărți despre creșterea copiilor, romane, povești pentru copii etc. Suntem foarte fericiți!” spune Drăgălina Bozianu, mireasa care a început acum cinci ani frumoasa tradiție de oferire a cărților la nuntă.

carti-la-nunta

carti-la-nunta-1.jpg

1. Biblioteca nu este atât de scumpă precum pare


Din dorința de a realiza viziunea noastră ca într-o bună zi în fiecare casă să existe o bibliotecă, am lansat recent Biblioteca Familiei. Aceasta are câte un raft cu cărțile laureaților Premiului Nobel pentru literatură, Biblioteca pentru Toți cu cărți ale scriitorilor români consacrați precum Mihai Eminescu, Mircea Eliade sau Adrian Păunescu, raftul Bestseller Internațional, raftul Cărți Romantice și raftul Biblioteca pentru Copii.

Biblioteca Familiei propusă de Bestseller vine la o promoție extraordinară de 40% reducere pentru cărțile din colecții, mobilier gratuit, cu livrarea și instalarea bibliotecii în casă. Toate acestea la doar un click distanță sau apelând la numărul +373 (22) 993-992!

Ce cărți veți avea în bibliotecă?


Raftul Nobel – cea mai prestigioasă colecție de literatură din lume. Cei mai importanți scriitori din lume, precum Romain Rolland, Thomas Mann sau William Golding, laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură din 1901 încoace, ajung în biblioteca ta. În total 28 de volume.

Raftul Biblioteca pentru toți – o colecție ce se transmite din generație în generație. Colecția are o istorie de peste o sută de ani, fiind lansată la 1 martie 1895 de editorul Carol Müller. Colecția întrunește opere ale celor mai apreciați scriitori români, precum Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Adrian Păunescu ș.a. În total 24 de volume.

Raftul Bestseller Internațional – o colecție perfectă pentru iubitorii de istorie, politică și geopolitică. Află cum vor fi următorii 100 de ani de la politologul american George Friedman, activitatea celor mai secrete servicii de inteligență CIA, FBI sau Mossad, confesiunile unui cap al mafiei sau marile enigme ale istoriei. În total 46 de volume.

Raftul Lira – o colecție cu povești de dragoste extraordinare, care vă vor răsfăța cu momente pline de pasiune și romantism. Printre autorii colecției se numără Danielle Steel, cel mai bine vândut autor în viață, Nora Roberts, scriitoare cu peste 400 milioane de cărți vândute și Mary Jo Putney, apreciată de prestigioasele publicații New York Times și Publishers Weekly. În total 31 de volume.

Raftul Cărți Romantice – o colecție de romane de dragoste, care te vor inspira să oferi și să primești iubire. În cel mai frumos mod. În fiecare zi. Descoperă romanele scrise de Sandra Brown, Amanda Quick sau Sydney Sheldon, ce au cucerit inimile a milioane de cititori din toate colțurile lumii. În total 35 de volume.

Raftul Biblioteca pentru toți copiii – capodopere ale literaturii universale pentru copii. Micuții vor găsi pe raft cărțile care au educat generații întregi precum „Alice în Țara Minunilor”, „Micul prinț”, basmele lui Petre Ispirescu și Aminitirile din copilărie ale lui Ion Creangă. Pe același raft, se regăsește Marea Enciclopedie a Cunoașterii, Biblia ilustrată pentru copii, Colecția Tom & Jerry și Colecția Prințesele Disney. În total 46 de volume.

Știai că marele poet Mihai Eminescu a avut în casa părintească din Ipotești cea mai bogată bibliotecă din regiune, potrivit istoricilor literari?

În ce colț al casei veți amenaja biblioteca?

Biblioteca Familiei are 2 metri înălțime și 80 cm lățime. Pentru că are o adâncime de doar 28 cm poate fi amenajată în coridorul casei fără a ocupa prea mult spațiu. Astfel când vă întoarceți de la serviciu, iar copii de la studiu, primul lucru pe care îl veți vedea va fi biblioteca cu cărți. În loc să alegeți să deschideți televizorul sau computerul, ați putea vedea ce carte vă poate face o companie plăcută în acea seară.

De asemenea, Bibioteca Familiei poate fi amplasată în una din camerele casei, lângă o canapea sau fotoliu, astfel încât fiecare membru al familiei să se poată dedica lecturii unei cărți. În unele familii, este chiar o cameră dedicată bibliotecii, acolo unde fiecare merge pentru a se cufunda în lumea cărților și a petrece timpul în compania celor mai mari gânditori și scriitori. Mai comandând de la noi un raft cu cărți, vă puteți transforma camera într-o adevărată bibliotecă având deja 12 rafturi, în loc de 6.

Polițele bibliotecii sunt rezistente, fiind proiectate astfel încât să suporte o sarcină maximă de 30 kg (peste 70 de cărți pe un raft). Polițele au o înălțime care permit amplasarea cărților de diferite dimensiuni, precum enciclopediile, atlasurile și alte cărți educative cu mărimi mai mari.

Ai visat întotdeaua să ai o bibliotecă în casă? Acum aceasta este posibil cu doar cu un mesaj sau apel telefonic.

Comandă Biblioteca Familiei și bucură-i pe cei dragi cu lecturi frumoase!

Scrie-ne acum la info@bestseller.md, pe Facebook Messenger sau telefonează la +373 (22) 993-992!

ion-bargan-biblioteca-bestseller.JPG

Articol de Ion Bargan, fondatorul Bestseller

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s