Federico Moccia: „Dragostea ne face excepționali”

Related image

Regele Midas al romanului de dragoste, Federico Moccia explică viziunea lui asupra relațiilor și respinge ideea că în cărțile sale iubirea este idealizată: „Doar cei care nu s-au îndrăgostit vreodată pot să spună astfel.”

De ce avem nevoie de iubire?

Federico Moccia: Pentru că ne ajută să fim excepționali. Am citit undeva că dragostea face ca oamenii obișnuiți să devină extraordinari.

Cum crezi, dragostea adevărată există?

Federico Moccia: Da. Ea are frumusețea perioadei din viața noastră când eram naivi și nevinovați. Când nu știam despre răutate și ne îndrăgosteam pe neașteptate. Dragostea adevărată nu știe despre calcule.

Ai descoperit formula magică a iubirii?

Federico Moccia: Dragostea în sine este magie, apare pe neașteptate. Și în același mod poate să dispară, fără avertisment.

Comandă romanul „Te doresc” pe Libris.ro (Livrare Gratuită în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

Când spunem „dragostea vieții mele”, este ceva real sau ne înșelăm cu o iluzie?

Federico Moccia: Atunci când iubești, te gândești că este ceva adevărat pentru că fiecare îndrăgostit găsește în celălalt ceea ce căuta. Cel mai dificil este să păstrezi dragostea pe parcursul întregii vieți. Recent am văzut un film amuzant care se numește „Dragostea durează trei ani”, totuși sper să dureze un pic mai mult.

Cine te iubește cu adevărat, te poate face să suferi. Ești de acord?

Federico Moccia: Din păcate, dragostea aduce suferință. O relație începută de doi oameni, nu are cum să se termine în același timp pentru ambii. Întotdeauna va exista unul care va continua să iubească mai mult decât celălalt. Inevitabil va suferi din dragoste, dar acea suferință este și frumoasă totodată.

Comandă romanul „Trei metri deasupra cerului” pe Libris.ro (Livrare Gratuită în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

Poate fi menținută iubirea platonică?

Federico Moccia: Iubirea platonică poate rezista mult timp, fiindcă iubirea de la distanță pentru cineva îi permite să viseze celui care iubește. Iar în trăirea iubirii în realitate, anume această magie poate să dispară. Întotdeauna este dificil pentru realitate să ajungă la nivelul perfecțiunii imaginației.

O despărțire este un sfârșit sau un început?

Federico Moccia: Este un sfârșit, deoarece fiecare dintre cei doi are nevoie să-și găsească echilibrul. Nu este bine sau corect să începi o relație atunci când încă nu ți-ai revenit pe deplin după precedenta.

Related imageMaria Valverde și Mario Casas în filmul „Tres metros sobre el cielo” (Spania, 2010)

Vorbind despre sfârșituri, întrebarea pe care cititorii și-o pun cel mai frecvent este dacă binecunoscuta saga „Trei metri deasupra cerului” va rămâne o trilogie sau ar putea deveni o tetralogie. Și răspunsul este afirmativ. „Mi-aș dori foarte mult ca să mai fie o carte în care copiii protagoniștilor se maturizează pentru a putea demonstra faptul că rolul de părinte este chiar mai dificil și mai dureros”, a răspuns Federico Moccia, care și-a schițat deja în gând evoluția personajelor care-i sunt alături de când a scris primul său roman în anii `90.

Related imageClara Lago și Mario Casas în filmul „Tengo ganas de ti” (Spania, 2012)

Și nu este singura dezvăluire, mai este ceva, scriitorul este un mare fan al filmelor care s-au făcut pe baza cărților sale, în special al celor făcute în Spania, cu Mario Casas, Maria Valverde și Clara Lago în rolurile principale. „Îmi plac mai mult decât ecranizările italiene pentru că au reușit să redea mai bine atmosfera din cărți”, spune Federico Moccia despre „Trei metri deasupra cerului” și „Te doresc”, și care, el ar vrea, să aibă continuare cu „De trei ori tu”. „Mario (Casas) speră ca va fi ecranizată și a treia parte, fiindcă ar fi un test pentru el ca actor, de vreme ce este un rol mult mai matur”, zice autorul, al cărui filme, în Spania, pe lângă numărul impresionant de cărți vândute, au reușit să adune în cinematografe peste 3.5 milioane de oameni. Cifrele fabuloase pot fi explicate de un singur cuvânt: dragostea.

Sursa: www.diariosur.es

Comandă pachetul promoțional „Trei metri deasupra cerului” și „Te doresc” pe Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

 

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s