Federico Moccia: Vreau ca Mario Casas să fie Hache și în a treia parte a trilogiei „Trei metri deasupra cerului”

Scriitorul Federico Moccia este cunoscut în întreaga lume datorită trilogiei „Trei metri deasupra cerului”. Ori, dacă nu i-ai citit cărțile, îl cunoști datorită legendarei scene în care Mario Casas, interpretându-l pe Hache, un adolescent rebel și îndrăgostit, traversează orașul cu motocicleta având-o la spatele său pe Babi, jucată de Maria Valverde.

trei-metri-deasupra-cerului-federico-moccia

Autorul s-a aflat în Spania pentru a încheia ultimul volum „De trei ori tu” al trilogiei „Trei metri deasupra cerului”. În ultima carte personajele s-au maturizat, au job-uri și se gândesc să-și întemeieze o familie.

Și da, Federico Moccia știe că Mario și Maria s-au îndrăgostit în timpul filmărilor și ulterior au format un cuplu pentru câțiva ani. Povestea lor este „rezultatul celei mai mari povestiri de dragoste a tuturor timpurilor”…

Pentru mine este. E povestea mea, de fapt. Prima carte este ceea ce am trăit timp de 18 ani: a fost cel mai important lucru din lume, nu poate fi comparat cu nimic altceva. A doua carte a fost reuniunea de câțiva ani mai târziu. Și acum a treia, bine, e vorba de aceleași personaje la maturitate, în care se schimbă prioritățile.

Te-ai îndrăgostit la fel ca și Hache?

Da. Chiar mai mult.

Ce a spus ea când a citit cartea?

Ne-am reîntâlnit câțiva ani după ce ne-am despărțit. Ea a spus: „Mi-a plăcut foarte mult cartea, dar protagonista nu seamănă deloc ca mine”. Și m-am întrebat: „Cu cine am fost timp de cinci ani?” Și am înțeles că atunci când ești îndrăgostit, vezi persoana numai prin ochii ei. Poți să ți-o imaginezi, s-o visezi, s-o ghicești… dar nu este ea, este imaginea ei văzută prin ochii tăi, este iubirea pe care ai pus-o în ea.

Comandă trilogia „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia pe  www.editurabestseller.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

Țineți legătura?

Din păcate, nu.

Federico_Moccia

V-ați refăcut viața separat?

Când eram un puști, mă gândeam că toată viața voi fi alături de ea, dar n-a fost așa. Sunt căsătorit, am doi copii cu o femeie minunată.

Te-ai așteptat la acest succes al trilogiei?

Deloc. Am scris prima carte pentru a mă elibera de propria poveste. M-am simțit oribil timp de un an și jumătate. Am avut o acută lipsă de iubire. Dacă ați trecut printr-o asemenea stare, știți cum e.

Toată lumea a trăit-o cel puțin o dată, nu-i așa?

Nu știu, este foarte subiectiv. Depinde de cât iubești și mai depinde și de personalitatea fiecăruia. Nu pot spune că durerea mea este mai mare decât a ta, pentru că este de neimaginat ceea se simte cineva. Este un sentiment ce nu poate fi redat în cuvinte.

Cum este lipsa iubirii pentru Moccia?

Ceva sfâșietor, obsesiv, întotdeauna amintidu-mi de aceeași scenă, aceeași frază, dar și plăcut, oarecum.

Comandă trilogia „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia pe EdituraBestseller.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

5

Atunci există și un pic plăcere în durere?

Da, e teribilă (râde). Chiar și din punct de vedere fizic. Am avut o perioadă foarte dificilă: îmi amintesc că într-o dimineață, am ieșit la o plimbare cu tatăl meu și eu am spus: „Uite, păsările cântă!”. Iar tatăl meu a răspuns: „Slavă Domnului, în sfârșit ești mai bine” (râde).

Putem spune că ai fost Mario Casas în realitate?

Desigur, putem spune asta. Îl ador pe Mario, ce tip! De asemenea, el este o persoană cu simțul umorului. Este foarte dificil să găsești pe cineva cu un corp frumos și să fie și inteligent, așa cum este Mario.  Ador spiritul și curiozitatea lui

Ai dori ca Mario să joace rolul lui Hache în cel de-al treilea film?

Desigur, aș fi încântat. Vreau ca Mario Casas să fie Hache și în a treia parte a trilogiei „Trei metri deasupra cerului”. Noi de-acum negociem drepturile pentru ecranizare în Italia, și dacă avem noroc se face și în Spania. Printre altele, Mario s-a maturizat și poate fi un test magnific pentru el ca actor..

El a declarat că „Trei metri deasupra cerului” a fost cea mai bună realizare din carierea sa…

Era perfect pentru el. Pentru momentul său, pentru viața sa, pentru cariera sa…

Ai știut că s-a îndrăgostit de Maria Valverde, protagonista, și în viața reală?

Știu, știu… Și mai știu că s-au despărțit.

de-trei-ori-tu-federico-moccia-trei-metri-deasupra-cerului

Comandă trilogia „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia pe EdituraBestseller.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

Ce fel de Mario întâlnim în cea de-a treia parte?

Unul maturizat. Într-un alt moment din viață. Au trecut și anii de facultate, și tinerețea, iar acum vine timpul pentru serviciu și familie. Toată lumea a mai urcat un pas. El a luat o decizie importantă și este foarte mulțumit de maturitatea sa și de noua lui parteneră, pe care o iubește. El a făcut atât de multe din toate, că este la un alt nivel și caută alte lucruri.

Și va simți altfel dragostea? 

Desigur, într-un mod mai constructiv. Aș putea spune că acum este un contabil al sentimentului, dar dorește și alte lucruri. Acum nu mai trece prin oraș ca să-și vadă iubita doar pentru un minut: acum preferă și calmul cu noua sa parteneră. De fapt, aceasta a fost viața mea când aveam 26 sau 27 de ani, când am început să lucrez în televiziune și am întâlnit oameni noi care mi-au plăcut și puțin câte puțin mi-am construit un alt mediu. Dar revine cineva din trecut și trebuie să te uiți înăuntru…

Este o carte ce te-ar putea pune la încercare?

Inevitabil. Problemele nu se rezolvă dacă sunt ignorate, dar numai dacă sunt confruntate.

trilogia-trei-metri-deasupra-cerului

Îți pare rău că ai terminat de scris trilogia?

Foarte mult. Aceasta e o carte care m-a făcut să mă simt mai rău, am simțin o cădere. Este o decizie pe care nu pot conta, dar vine într-un mod natural, care m-a marcat mult… Dar voi spune că îmi place cât de generos sunt făcute personajele în cele din urmă. Unul dintre ei ajunge la concluzia că dacă el nu poate avea celălalt, el poate fi cel puțin fericit cu fericirea lui). Chiar îți place când fericirea ta este o prioritate. Chiar îți place când fericirea ta este o prioritate.

Este o definiție a dragostei, corect?

Bine, depinde. Nimeni nu e într-atât de altruist…

Ești sigur că nu?

Nu cred. Voi o vedeți ca pe o înfrângere personală, nu ca pe o ceva grandios. De obicei ești „forțat” să fii un pic mai nefericit, dar cu tine.

Soția ta a citit cărțile?

Le citește, avem doi copii mici și e foarte ocupată. Sora mea Valentina da, a fost prima care le-a citit. Mi-a scris și o recenzie care m-a amuzat, pentru că a recunoscut multe scene comune și mese festive pe care le-am avut împreună, în familie. Ea este foarte severă, alteori mi-a spus că s-a plictisit, însă a zis că s-a îndrăgostit de a treia carte și că a plâns mult când a terminat-o.

Sursa: Divinity.es

Comandă trilogia „Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia pe EdituraBestseller.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

2 gânduri despre &8222;Federico Moccia: Vreau ca Mario Casas să fie Hache și în a treia parte a trilogiei „Trei metri deasupra cerului”&8221;

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s