Andreea Russo: „Am adunat toate trei volume într-o carte, am unit un trecut, un prezent și un viitor, deoarece la final totul devine un întreg”

andreea - foto de artur von lupu

Andreea Russo. Fotografie: Arthur von Lupu

În urmă cu doi ani, mă pregăteam de lansarea primului volum al trilogiei Amintiri din viitor. Nu știam ce are să urmeze. Îmi era frică.

Trebuia să fac public ceea ce era ascuns de ochii lumii. De parcă făceam de bunăvoie o confesiune. Eram conștientă că, după lansare, ar putea exista două scenarii: sau cartea va prinde la public, sau va fi dată uitării. Mi-am zis că oricare ar fi realitatea, o voi accepta.

Recunosc, am crezut de la început în această carte. În urmă cu doi ani, nu eram sigură că are să fie o trilogie și că după prima carte vor urma alte două volume. Totuși, când am fost întrebată dacă va fi o continuare, am răspuns da instinctiv.

Am trăit povestea pe parcurs, s-a scris într-un mod firesc. Cumva povestea făcea pași în paralel cu mine. Râdeam, plângeam, dansam, eșuam în dragoste și pierdeam prieteni, mă temeam de examene și-mi făceam prieteni noi. Nu am introdus ideea de autoare în viața mea. Am trasat o linie paralelă.

Mă consider normală și în același timp anormală. Sunt un om pe stradă și un alt om atunci când scriu. Ador să greșesc și lupt pentru oameni de care, de fapt, nu am  nevoie. Îmi repet greșelile și în cărți. Scriu, după care nu mai pot să șterg. Da, aici mint într-un mod obraznic. Lucrând la a doua ediție a trilogiei, am șters mult, am adăugat și am modificat.

Comandă trilogia „Amintiri din viitor” de Andreea Russo pe Libris.ro (Livrare Gratis în România) sau pe Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional)

Am adunat toate trei volume într-o carte pentru că nu mai urmează nimic. Am unit un trecut, un prezent și un viitor, deoarece la final totul devine un întreg. Așa cum și Mir a devenit un întreg cu pământul.

Trebuie să înțelegeți, m-am schimbat și este ceva firesc. Motiv pentru care ediția aceasta este diferită de cea anterioară. Oricum, anume această ediție mă definește.

Într-un fel, m-am descris pe mine fără frică. Glumesc. Nu trebuie să înțelegeți acest lucru. Veți dori, veți accepta, nu, atunci eu voi accepta acest răspuns.

Andreea Russo, București, 2017

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s