Recenzie la romanul „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnès Martin-Lugand

Oamenii fericiti citesc si beau cafea

Romanul începe cu un capitol sumbru din viața Dianei care își pierde familia, soțul și fiica, într-un accident de mașină. Se izolează în locuința sa din Paris pentru aproape doi ani până în momentul când decide să facă o schimbare și să meargă în Irlanda, țara pe care soțul ei dorea mult să o viziteze în trecut. Alege să se mute în Mulranny, o localitate pe malul mării, în speranța de a începe o nouă viață. Însă dorința sa de a avea o ședere liniștită și vindecătoare este rispită de prezența vecinului ei irascibil, Edward.

Între Diane și Edward apar necontenite dispute și sentimente de antipatie, care foarte surprinzător treptat se transformă într-o apropiere sufletească extraordinară. Când părea că Diane obține în sfârșit dreptul de a redeveni fericită, un lanț de întâmplări răstoarnă fără milă speranțele create.

– Nu mă exclude din viața ta.
– Chiar dacă aș vrea, ar fi imposibil.

O poveste emoționantă scrisă cu umor finuț care te face să empatizezi cu personajele din carte, să îndrăgești Irlanda cu locurile sale pitorești și vremea schimbătoare.

Finalul este unul neașteptat și te face să vrei cât mai repede să citești „Viața e ușoară, nu-ți face griji”, continuarea romanului autoarei Agnès Martin-Lugand.

Comandă romanul „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” pe Libris.ro (Livrare Gratis în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).

Titlul romanului vine de la denumirea cafenelei literare „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” pe care Diane a deschis-o la Paris mai mulți ani în urmă.

Articol de Ion Bargan. Urmează pe facebook / goodreads.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s