„Fata din tren” de Paula Hawkins – Recenzie și Citate

fata-din-tren-paula-hawkins

„Tu nu o cunoști, dar ea te cunoaște.” Rachel Watson face zilnic naveta spre Londra dintr-o mică localitate din suburbie. La una din stații obișnuiește să urmărească casa unui cuplu, pe care îi numește Jess și Jason. Îi consideră un cuplu foarte fericit până în momentul în care în una din zile o zărește pe Jess cu un alt bărbat. A doua zi citește în presă despre dispariția misterioasă a fetei numele real al căreia este Megan. Rachel hotărăște să se implice în elucidarea cazului, în pofida faptului că asta ar putea să o coste viața.

Un thriller psihologic despre iubire, minciună și trădare. Cartea este narată de trei personaje centrale – Rachel, Megan și Anna, fapt ce face din experiența lecturii o plăcere deosebită. Fiecare capitol descrie părți ale zilei din viața uneia dintre cele trei personaje feminine, care nu se cunosc, dar a căror destin este strâns legat între ele. Adunând toate situațiile descrise, creăm spre sfârșitul lecturii o imagine a unui puzzle pe care nici nu ni-l puteam imagina.

Comandă online romanul „Fata din tren” de Paula Hawkins.

Autoarea Paula Hawkins are un talent remarcabil în felul în care învăluie cu mister și suspans momentele din carte. Cu siguranță și-a făcut deja mulți fani care așteaptă cu sufletul la gură următoarele sale romane.

Romanul „Fata din tren” este ecranizat de DreamWorks și urmează să apară pe marile ecrane în anul 2016 cu Emily Blunt (Rachel), Halley Bennett (Megan) și Rebecca Ferguson (Anna) în distribuție.


Citate din carte

„Cam la jumătatea drumului spre Londra e un semnal defect. Bănuiesc că trebuie să fie defect, pentru că aproape întotdeauna lumina aceea e roșie; ne oprim în punctul ăsta în majoritatea zilelor, uneori pentru câteva secunde, alteori minute în șir. Dacă stau în vagonul D, cum fac de obicei, și trenul oprește exact în dreptul acestui semnal, ca aproape de fiecare dată, am un punct de observație perfect pentru casa mea favorită de pe traseu: cea de la numărul cincisprezece.”

„Cum suntem blocați la semnalul roșu, îi caut cu privirea. Jess e de obicei afară dimineața, mai ales vara, bându-și cafeaua. Câteodată, când o văd acolo, am sentimentul că și ea mă vede, că se uită direct la mine și-mi vine să-i fac cu mâna, Dar sunt mult prea timidă. Pe Jason nu-l văd foarte des, e plecat la muncă de cele mai multe ori. Dar chiar dacă nu sunt acolo, mă gândesc la ei, la ce fac, la ce pun la cale. Poate că azi e ziua lor liberă și ea e în pat, în timp ce el pregătește micul dejun, sau poate că au plecat amândoi să alerge, pentru că sunt lucruri care le fac ei de obicei. […] Poate că Jess e acum în camera de oaspeți și pictează sau poate că sunt amândoi la duș, ea cu palmele sprijinite de faianță, el cu mâinile pe șoldurile ei.”

„Pe unul din pereți, cineva a scris: VIAȚA NU E UN PARAGRAF.”

„Nu știu nici cum îi cheamă, așa că a trebuit să-i botez eu. Jason, pentru că e un bărbat bine, în stilul starurilor de film britanic, nu în stilul unui Depp sau Pitt, ci a lui Firth sau Jason Isaacs. Iar numele de Jess se potrivește cu Jason și cu femeia în sine. I se potrivește mănușă, așa frumoasă și lipsită de griji cum pare. Sunt o pereche, un set. Sunt fericiți, pot spune. Sunt așa cum eram și eu; sunt ca mine și Tom, cum eram noi acum cinci ani. Ei sunt tot ce eu am pierdut, sunt tot ceea ce eu îmi doresc să fiu.”

„Mă urmează, iar eu îmi scot hainele de pe mine în timp ce urc scările și când ajungem în dormitor, când mă împinge pe pat, nici măcar nu mă gândesc la el, dar nu contează pentru că el nu știe asta. Sunt suficient de bună încât să-l fac să creadă că numai pe el îl am în minte.”

„În tren, lacrimile încep să-mi curgă pe obraz și nu-mi pasă că oamenii se uită la mine; ar putea să creadă orice – că a dat o mașină peste câinile meu sau că tocmai am fost diagnosticată cu o boală incurabilă. Sau că sunt o alcoolică stearpă, divorțată și în curând aruncată pe drumuri.”

„Eram în bibliotecă, pe Theobalds Road. Tocmai îî trimisese un e-mai mamei, de pe contul meu de Yahoo! Pe pagina din start de pe Yahoo! sunt diverse știri, selectate în funcție de codul poștal de care aparții sau cam așa ceva – Dumnezeu știe cum de-mi cunosc codul poștal, dar mi-l cunosc. Și acolo era o poză cu ea, cu Jess, Jess a mea, blonda perfectă și, alături, un titlu care spunea ÎNGRIJORARE ÎN CAZUL DISPARIȚIEI UNEI TINERE DIN WITNEY.”

„Afară în grădină îmi aduce o cană de cafea. O las jos și-l cuprind cu brațele, trăgându-l mai aproape. În spatele nostru, un tren se oprește scrâșnind, la semnal. Zgomotul e ca o barieră, ca un zid care ne înconjoară, și am senzația că suntem cu adevărat singuri. El mă îmbrățișează și mă sărută.”

„Trebuie să găsesc o modalitate prin care să mă fac eu pe mine fericită, să încetez să mai caut fericirea în altă parte.

Comandă online cartea „Fata din tren” de Paula Hawkins.

Adăugat de Ion Bargan. Urmează pe facebook / twitter / goodreads

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s