Aici sunt cărțile preferate ale președintelui american Barack Obama

Mike Hanski
Mike Hanski, Bid4Papers

La o întâlnire cu studenții la biblioteca din Washington, președintele Statelor Unite, Barack Obama a vorbit despre cărțile preferate cu care a crescut.

Mai jos sunt titlurile pe care le-a menționat Obama.


„Hobbitul” de J.R.R. Tolkien

Hobbitul

Hobbitul este povestea unor aventuri extraordinare prin care trece un grup de piticuţi, în căutarea unei comori păzite de dragonul Smaug Magnificul. Participant fără voie în această expediţie periculoasă, Bilbo Baggins, un hobbit iubitor de confort şi lipsit de ambiţii, îşi descoperă spiritul de aventură într-o călătorie în care întâlneşte trolli, elfi, păianjeni uriaşi, orci, dar şi prieteni adevăraţi.


„Stăpânul inelelor” de J.R.R. Tolkien

Frăţia Inelului, Stăpânul Inelelor, Vol. 1

De-acum celebra trilogie a lui J.R.R. Tolkien, Stăpânul inelelor, continuă povestea începută de autor în cartea sa Hobbitul. Sauron, seniorul Întunecimii, a reușit să adune toate inelele puterii, dorința lui fiind aceea de a stăpâni peste întregul Pământ de Mijloc. Dar pentru a-și îndeplini visul îi lipsește un inel special.


„Comoara din insulă” de Robert Louis Stevenson

 Treasure Island [eBook]

Comoara din insulă este un roman care relatează întâmplările unui băiat de cincisprezece ani, un grup de marinari și o bandă de pirați care încearcă să găsească o comoară. Prima apariție a romanului a fost în 1883, sub numele de The Sea-Cook. Influența operei în percepția populară este vastă, incluzând hărțile de comori cu un „X”, corăbii, peticul negru, insule tropicale și papagalii de pe umerii căpitanilor.


„Marele Gatsby” de Francis Scott Fitzgerald

Marele Gatsby (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Apărut în 1925, Marele Gatsby a câștigat prestanță, fiind, până în clipa de față, una dintre cărțile anilor ’20 căreia epitetul „capodoperă” nu i-a fost niciodată contestat. Povestea de dragoste a lui Jay Gatsby este în egală măsură o dramă a iluziei, dar și o dramă a succesului care atrage după sine o nemarginită nefericire.


„Șoareci și oameni” de John Steinbeck

Șoareci și Oameni

Șoareci și oameni, unul dintre romanele clasice ale literaturii secolului trecut, este o poveste cu nuanțe parabolice despre prietenie și destin. Personajele centrale sunt doi lucrători sezonieri, George Milton, un tânăr inteligent și inimos, și Lennie Small, un uriaș naiv, cu o forță incontrolabilă și o întârziere mentală ce îl face să semene cu un copil mare.

Cei doi bărbați, a căror înduioșătoare relație de prietenie ajunge să semene a dependență, se angajează ca lucrători la o fermă. Ei au un vis, un ideal, să strângă bani pentru a-și cumpăra un loc al lor, unde să trăiască „din belșugu’ pământului”. Premiul Nobel pentru Literatură 1962.


Articol adaptat după Washington Post

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s