Volumul autobiografic „Pas cu Pas” de Klaus Iohannis. Recenzie Bestseller.md

”Pas cu Pas” de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis începe volumul autobiografic referindu-se la anii de formare: copilăria și adolescența. Vorbește despre străzile și locurile în care a copilărit în Sibiu și orașul Cluj în care a fost student și a absolvit Facultatea de Fizică a Universității Babeș-Bolyai. Continuă cu experiența primilor ani ca dascăl, întâlnirea soției sale, Carmen, obiceiurile și pasiunile sale.

Spre finalul primului capitol, Iohannis vorbește despre Forumul Democrat al Germanilor din România, care a contribuit la formarea și ascensiunea sa profesională, vizitele oficiale în Austria și Germania, întâlnirea cu cancelarul Angela Merkel și situația comunității sașilor în România.

Citește un fragment din cartea ”Pas cu Pas”.

În cel de-l doilea capitol, autorul ne vorbește despre cum a ajuns primar de Sibiu, obstacolele întâmpinate pe parcursul primului mandat din cauza unei majorități social-democrate în consiliu, dar și cum peste patru ani, în 2004 a obținut cel mai bun rezultat pe țară cu 88,7% din voturile sibienilor și o majoritate în consiliu.

Din lectura cărții vom afla lucruri interesante despre Sibiu precum organizarea anuală a festivalurilor de gastronomie, teatru, film ș.a., faptul că la moment sunt 13 fântâni arteziene cu toate că acum zece ani erau doar două și acelea nefuncționale sau cum municipalitatea a emis un regulament privitor la funcționarea teraselor sezoniere în centrul istoric, care prevede ca mobilierul să fie din lemn sau din fier forjat, iar umbrelele să evite culorile stridente.

 Volumul autobiografic “Pas cu Pas” de Klaus Iohannis

Multitudinea de informații și exemple despre viața orașului Sibiu oferite de Klaus Iohannis te face să-ți dorești să-l vizitezi chiar dacă ai mai fost acolo, deoarece cum aflăm din paginile cărții lucrurile se schimbă de la an la an.

În volumul autobiografic „Pas cu Pas” veți afla și unele situații amuzante și inedite precum faptul că soția ambasadorului Statelor Unite la București între anii 1998-2001, Sheila Kast a scris într-o carte că Iohannis seamănă cu actorul Arnold Schwarzenegger; faptul că s-a deghizat în Moș Crăciun, cavaler medieval sau boier, iar interpretul Julio Iglesias i-a spus în 2007 „Dumneavoastră o să fiți președintele României! Am cunoscut sute de politicieni la viața mea. Știu cum arată un viitor președinte”.

Cartea poate fi comandată online pe Bestseller.md.

O carte despre ascensiunea pas cu pas a lui Klaus Iohannis pe plan personal și profesional, despre atașamentul față de orașul Sibiu și comunitate, precum și despre viziunea asupra dezvoltării României.

– Recenzie de Ion Bargan, director Bestseller.md

Proiect organizat în colaborare cu portalul Știripozitive.eu.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s