„Cazul Magheru” de Mihail Drumeș. Recenzie Bestseller.md

Cazul-Magheru

Se zice că literatura română n-a cunoscut ce-i un roman detectiv. Total greşit, „Cazul Magheru”, de Mihail Drumeș vine să spulbere aceste afirmaţii, mai mult, zic eu că-i un roman de nivelul lui Arthur Conan Doyle sau Agatha Christie.

„Cazul Magheru” combină foarte bine misterul dostoievskian cu dragostea shakespeariană. Ciudat?, ba de loc, n-ar fi fost Drumeş „Drumeş” dacă nu ar fi pus o picătură de iubire din romanul „Invitaţie la vals”, de altfel romanul care l-a făcut faimos.

Personajul principal al romanului este Ilarie Magheru. Un personaj tipic romanelor scrise de Drumeş, îl vedem cum creşte, cum se îndrăgosteşte, cum suferă, cum decide să devină doctor, cum reuşeşte să se realizeze. Totul începe când marea sa dragoste moare din cauza că doctorii nu au putut să o ajute. Aici Ilarie decide să devină salvator de vieţi, după ce finisează universitatea devine rapid un specialist bun.

Dar nu destul de bun, după cum spunea el, nu era mulţumit că salva vieţi, pentru el erau puţine, avea nevoie de mai mult, de a evolua şi a deveni cel mai bun, dar pentru asta avea nevoie de mai mulți bani. Într-o zi când mergea cu trenul acasă la părinţi află că în compartimentul său este un boier care deţine o sumă importantă de bani și îşi pune în cap să-l tâlhărească.

Cartea poate fi comandată online pe Bestseller.md.

Până să se hotărască că numai prin acest mod josnic îşi poate îndeplini visul şi poate pleca în India pentru a face medicină şi a evolua în acest domeniu, are loc un accident – trenul în care era se ciocneşte de altul. Aici cu adevărat începe acţiunea, pentru că Ilarie stabilise deja cum o să-l tâlhărească pe boier. Haos, toată lumea este în panică, s-au ciocnit două trenuri, mulţi răniţi şi morţi. Boierul tot murise în tren. Dar cine este vinovatul? Ilarie, sau doar a fost un accident, fiindcă banii boierului erau la Ilarie în buzunar.

Mihail Drumes citat ”Mi se pare că te văd în toate femeile și nu te aflu în nici una.”

Vezi și alte cărți ale autorului Mihail Drumeș.

E genu de roman pe care nu-l poţi ghici, nu ştii ce se poate întâmpla pe pagina următoare. Nu ştii daca e iluzie sau realitate în paginile citite. Personajele impresionează și educă. Romanul povesteşte despre valorile pe care le are un om, despre cum poţi pierde aceste valori, dar mai ales cum să le salvezi.

Recenzie de Cristian Plop, Editor Web la Bestseller.md

Proiect realizat în colaborare cu portalul Stiripozitive.eu.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s