De ce Bestseller.md a inclus Snapchat în strategia sa de marketing?

Snapchat-Bestseller.md

La 28 octombrie 2014, am anunțat printr-un comunicat de presă crearea propriului cont pe Snapchat, devenind astfel prima companie din Moldova care include populara aplicație în strategia sa de marketing. În prima zi contul bestseller.md a fost adăugat de 31 de utilizatori. Motivul principal pentru care am ales Snapchat ca o platformă de promovare a companiei este în primul rând dorința de a fi cât mai aproape de tânăra generație, care utilizează cele mai noi moduri de comunicare.

Din experiența noastră de aproape trei ani, am înțeles că e-mail-ul este din ce în ce mai puțin utilizat de tineri, aceștia dând prioritate unor platforme de comunicare mai interactive, precum Facebook, WhatsApp sau Snapchat. Adolescenții, conform ultimelor sondaje, încep să abandoneze Facebook ca urmare a creșterii numărului de utilizatori din Generația X (profesori, părinți, unchi ș.a.). Din noile paltforme de comunicare, Snapchat este cea mai neobișnuită, dar și în același timp, cea mai bine evaluată pe piața achizițiilor, ajungând să fie cotată la circa 10 miliarde de dolari după ce fondatorii Snapchat au refuzat ofertele de 3 și 4 miliarde ale Facebook și, respectiv, Google.

Caracterul neobișnuit al aplicației, de care se folosesc în prezent peste 100 milioane de persoane, este în faptul că fotografiile sau înregistrările video transmise se autodistrug în mai puțin de 10 secunde, oferind utilizatorilor posibilitatea de a fi dezinhibați în comunicare. Încă un moment atractiv este posibilitatea de a desena și a scrie pe fotografii, personalizându-le și amplificând mesajul transmis de acestea.

Pentru companii, Snapchat este încă o terra incognita, fiind numărate pe degete brandurile care au creat pe Snapchat un cont oficial: Accura, Tacco Bell sau MTV UK. Marele dezavantaj este reputația aplicației de sexting (transmiterea de fotografii și mesaje cu conținut intim), în pofida faptului că sondajele arată că doar un mic procent din utilizatori folosesc aplicația în acest sens.

P.S. Dacă aveți un cont pe Snapchat căutați bestseller.md și adăugați-ne în lista de prieteni. Primii 100 vor primi un cupon cadou în valoare de 30 lei pentru comenzile mai mari de 100 lei, iar toți ceilalți, cu toții, vor putea zilnic arunca o privire asupra celor mai fierbinți oferte.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s