Știai că tatăl actriței Natalie Portman s-a născut în Moldova? Descoperă peste 1800 de biografii în Cartea de Aur a Basarbiei

În „Cartea de Aur a Basarabiei și Republicii Moldova” de Denis Roșca aflăm că tatăl actriței Natalie Portman, medicul israelian Avner Hershlag s-a născut în Republica Moldova. Ginecolog de profesie, specialist în tratamente pentru infertilitate, Avner Hershlag și-a cunoscut soția, Shelley Stevens, în timpul studiilor la Universitatea Ohio. Părinții lui Avner Hershlag provin din Rzeszow, Polonia și Nisporeni, Republica Moldova. Străbunicii actriței Natalie Portman din partea tatălui au pierit în lagărul de concentrare din Auschwitz, Polonia.

Avner Hershlag și Shelley Stevens s-au căsătorit în Israel și când Natalie avea vârsta de trei ani s-au întors în SUA. Natalie a preluat numele Portman de la bunica ei maternă la vârsta de 12 ani.

Natalie Portman a avut primul rol în 1994, în pelicula franțuzească „Léon”, regizat de Luc Besson. Rolul care a făcut-o celebră a fost cel interpretat în trilogia „Stars Wars”. Înainte de acesta, a mai jucat în „Beautiful Girls” și „Anywherea but here”. În timpul filmărilor pentru „Stars Wars” a studiat psihologia la Universitatea din Harvard.

În 2005 a fost nominalizată pentru prima oară la Premiile Golden Globe, premiu pe care l-a și câștigat, cu producția „Closer”. Pentru rolul din filmul „V for Vendetta” a fost necesar să se radă pe cap. A jucat rolurile principale în dramele istorice „Goya’s Ghosts” (2006) și „The Other Boleyn Girl” (2008).

În mai 2008 a fost cel mai tânăr membru al juriului Festivalului de Film de la Cannes. Debutul său regizoral, „Eve”, a deshis cea de-a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția. În 2011, Natalie Porman a câștigat Premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal” pentru filmul „Black Swan”, unde interpretează rolul unei balerine.

Comandă Acum la 10% Reducere și Livrare Gratis „Cartea de Aur a Basarabiei și Republicii Moldova” 

Un gând despre &8222;Știai că tatăl actriței Natalie Portman s-a născut în Moldova? Descoperă peste 1800 de biografii în Cartea de Aur a Basarbiei&8221;

Comentarii